ÅPNINGSTIDER | TIRS – ONS 10-18 | TORS 10-19 | FRE 10-16

10. Hele familien på kurs… uten hund

Det er bare å erkjenne, vi kan for lite om hund.

Selv vokste jeg opp med vorsteren Recie når jeg var liten og den hadde vi «god kustus på», men jeg husker jo ikke hvordan vi gjorde det helt konkret. Vi ble anbefalt å ta et introkurs hos Lundqvist Hundeskole og takk og lov at vi prioriterte det.

Alle fire i familien stilte og gjennom 3,5 time lærte kursansvarlig Vegard oss det mest grunnleggende med en hunds kroppsspråk og adferd. På kurset var det mange hundeeiere, kun to av oss ventet på hund, resten hadde hatt hun i kortere eller lengre periode. Disse sistnevnte hadde gjerne utfordringer med sin hunds adferd og trengte mer forståelse for hvordan de selv kan bidra til å bli en bedre samarbeidspartner for hunden.


Et par av triksene for å få til godt samarbeide er jo å vite hva hundens kroppsspråk betyr. Som for eksempel at når den slikker seg på nesen, begynner å gjespe eller å klø seg så driver den med såkalt «aggresjonsdempende adferd» som betyr at den vil ut av situasjonen, synes ikke dette er så greit eller at hunden eller mennesket den møter er litt skumle. Dette var signaler jeg ikke visste om, men når jeg nå skal ut i nabolaget med lille Wilma, er jeg bedre rustet til å lese hennes opplevelse av situasjoner som oppstår.

Et annet tips vi tar med er at pregning starter tidlig. Om vi synes alt valpen gjør er søtt og koselig, og derfor tillater adferden, må vi tenke oss at dette da blir innlært adferd som også vil forekomme når den er voksen. Jeg må derfor se for meg samme adferd på Valpe-Wilma som på Voksen-Wilma og måle hvor greit dette står når hun om ikke lenge er voksen. Er det ikke greit i voksentilstand så må vi ikke tillate adferden i valpetilstand. 

Jeg er veldig glad vi tok dette første kurset før valpen kom i hus, nå gleder vi oss til første valpekurs hos Lundqvist når Wilma er kommet i hus. Deretter blir det grunnkurs på oss og yngste datter Jenny har veldig lyst å starte med agility når Wilma er stor nok, så da bærer det også på agilitykurs for de to.

Kjenner jeg gleder meg allerede til å se fremtidige triks 🙂

Skaff deg billetter nå!

Gå ikke glipp av Norges største dyrefest som finner sted i Lillestrøm  18. – 20. november!