ÅPNINGSTIDER | TIRS – ONS 10-18 | TORS 10-19 | FRE 10-16

Akvariefisk – dyr for allergikere

Mange begynner med akvarium fordi det er dekorativt, men fisk er levende dyr og skal ikke behandles som dekorasjonsgjenstander.

Å ha et akvarium hvor fiskene trives, krever en del forhåndskunnskap. Slik kunnskap er lett tilgjengelig i akvariebøker og på internett. Mange steder i landet finnes også lokale akvarieklubber som er tilknyttet Norsk Akvarieforbund.

Hva tenker fisken? Livet under overflaten
En fisk er mye mer enn et slimete vesen som lever i vannet – fisk er en stor og variert gruppe dyr, med fantastiske evner og rike liv. Hør mer om det utrolige livet under vann i foredraget «Hva tenker fisken? Livet under overflaten», hver dag kl. 14.00 i hall A.

Mer enn 28 000 fiskearter i verden
Det finnes mer enn 28 000 fiskearter i verden, i alle farger og fasonger. Noen er gjennomsiktige, andre har snabel eller lange barter. Enkelte ruger eggene i munnen, mens andre bygger rede. Noen føder ferdig utviklede unger, mens andre legger egg som ligger i dvale under tørkeperioden når alt vannet er fordampet.

Det finnes fisk som kan produsere elektrisitet, som kan gå på land og som beskytter seg med kniver eller har pigger som et pinnsvin. I teorien kan enhver fiskeart holdes i et akvarium og dermed kalles en akvariefisk, men ikke alle er egnet for akvariehold.

Les mer om veiledning om hold av akvarium hos Mattilsynet »

Skaff deg billetter nå!

Gå ikke glipp av Norges største dyrefest som finner sted i Lillestrøm  18. – 20. november!