ÅPNINGSTIDER | TIRS – ONS 10-18 | TORS 10-19 | FRE 10-16

Kaniner – aktive og nysgjerrige

Kaniner er søte og aktive små krabater som liker seg godt både inne og ute.  

Kanin
Tamkaniner er etterkommere av den europeiske villkaninen, som tilhører dyregruppen haredyr. Kaniner er såkalte kolonidyr, og ville kaniner bor i store kolonier på to til åtte dyr. Kaninene har en rangordning seg imellom, hvor én vil være den dominante.

Aktive og nysgjerrige dyr
Kaniner er aktive og nysgjerrige dyr. De ser svært godt og har en utmerket hørsel og meget god luktesans. I naturen bruker kaniner mye tid på å lete etter planter og røtter. Dyrene kommuniserer med hverandre blant annet ved hjelp av duftsignaler og ørebevegelser. De kan også trampe med bakbeina i bakken for å varsle de andre kaninene i gruppa om fare.

På Dyr for Alle stiller Norske Kaninhopperes Landsforbund for å vise hvordan man kan tilrettelegge for aktive kaniner og stimulere til lek gjennom en tilpasset hinderløype. Slik får kaniner den trimmen de trenger, når de ikke kan farte rundt løst i naturen.  

Få inspirasjon på messen
Kom og se hvordan kaninene vil bo! Med fokus på hva som gir glade og friske kaniner, vil vi vise hvordan man kan sette opp en kaninbolig i hagen eller inngjerding for huskaniner. Få også informasjon og snakk med oss om atferd, helse og kosthold.

Les mer om hold av kaniner hos Mattilsynet »

Skaff deg billetter nå!

Gå ikke glipp av Norges største dyrefest som finner sted i Lillestrøm  18. – 20. november!