ÅPNINGSTIDER | TIRS – ONS 10-18 | TORS 10-19 | FRE 10-16

Slanger og gekkoer

Har du klappet en slange før? Er du ren nok på hendene kan det la seg gjøre på Dyr for Alle.

Reptiler er fascinerende dyr og flere av de er nå lovlige i Norge. Visste du f.eks. at en buorm kan kaste seg på rygg, spille død og slippe en kjempe-promp? At skilpadden faktisk bør testamenteres bort? Eller at menyen til dyret forteller hvor intelligent det er?

Visning av reptiler på Dyr for Alle
På Dyr for Alle vil Norsk Herpetologisk Forening vise og forklare noen av dem. Hør og lær mer om hvilke reptiler som både er lovlig og som passer inn i våre norske hjem.

På deres nettsider kan du finne mer informasjon om de spennende dyrene:

http://herpetologisk.org/

Krav til omgivelser
Enhver art av terrariedyr har sine egne spesifikke krav til omgivelsene som dyreholderen må sørge for å oppfylle. Spesielt for reptiler kan disse kravene variere svært mye fra art til art, og ha avgjørende betydning for hvilken størrelse, form og utrustning terrariet må ha.

Fascinerende og litt skumle
Reptiler er kommet til Norge og vi synes de er både fascinerende og litt skumle. Forutenom frosker og padder, synes zoologen Petter Bøckman, at de er utrolig kule og han kan fortelle hvilke reptiler som både er lovlig og passer inn i våre norske hjem. Visste du f.eks. at en buorm kan kaste seg på rygg, spille død og slippe en kjempe promp? At skilpadden faktisk bør testamenteres bort? Eller at menyen til dyret forteller hvor intelligent det er?

Lytt til episoden her >>

I Dyr for Alle-podden, episode 5 med zoologen Petter Bøckman, kan du lære mye rart om reptiler – hvilke er lovlige og passer inn i våre norske hjem?

Hold av reptil-arter
Hold av 19 ulike arter av reptiler, oppdrettet i fangenskap av foreldre født i fangenskap, er – fra og med 15. august 2017 – tillatt i Norge under forskrift om forbud mot eksotiske dyr. Merk at flere av artene også er regulert under CITES-regelverket og krever særlige innførselsdokumenter.

Dyreeiere plikter å sette seg grundig inn i de spesifikke behovene til enhver dyreart man ønsker å holde.

 MER OM REPTILHOLD     MER OM TERRARUIM 

«(C) Kathrin Glaw/nzb.no

Skaff deg billetter nå!

Gå ikke glipp av Norges største dyrefest som finner sted i Lillestrøm  18. – 20. november!