ÅPNINGSTIDER | TIRS – ONS 10-18 | TORS 10-19 | FRE 10-16

Arrangementet gikk rett hjem hos Mattilsynet og publikum. Nå satses det større og bredere når Dyr for Alle skal arrangeres for andre gang i september 2020. Allerede sørger landets dyrebutikker, -klubber og -foreninger for god representasjon på årets messe.

Nytt år, nytt kjæledyr? For minst 2.450 nordmenn er svaret ja. 33 prosent av de besøkende på fjorårets Dyr for Alle melder nemlig at messen inspirerte dem til å anskaffe et nytt, pelskledd eller skjellaktig familiemedlem.

Gode nyheter, mener Trude Mostue, messeveterinær og konferansier for Dyr for Alle. Hun var strålende fornøyd etter fjorårets arrangement og gleder seg over at flere aktører og ikke minst dyrearter stiller 4. – 6. september.

I fjor hadde vi over 24 dyrearter og flere hundre dyr tilstede, nå utvider vi med en egen hall for store dyr og småbruk slik at vi har plass til enda flere dyrearter og ikke minst dyr.  

– Hvorfor komme på Dyr for Alle?

– Vel, på Dyr for Alle finner man alle som driver med hobby- og kjæledyr på et sted. Messen fungerer som en inspirasjonskilde og en opplevelsesarena for alle dem som ønsker å kikke på og lære mer om hvilke dyr som er mulig å holde hjemme eller i hagen, og ikke minst hvilke dyr som passer for hvem.

I Norge har vi lenge har hatt behov for en arena som bringer dyr og mennesker sammen. Når Norges Varemesse nå arrangerer en messe av dette kaliberet, er det svært positivt for både dyreelskere og dyrebransjen. Et event som dette øker interessen for dyrehold, og skaper flere lykkelige dyreeiere.

– Flere våget å bli nærmere kjent med reptilene for eksempel. Alle som ønsket å holde en slange eller å klappe en liten leopardgekko fikk lov til det, forteller en opprømt Trude Mostue.

I disse koronatider

Prosjektleder for Dyr for Alle, Cecilie Svabø, forteller at teamet er godt i gang med planleggingen av september-messen og håper at korona-situasjonen i Norge da har normalisert seg til da.

Dersom det ikke skulle være tilfelle vil hun bero alle som kjøper billetter, at disse blir refundert i sin helhet i det øyeblikket arrangementet blir avlyst. Og en eventuell avlysning er det folkehelseinstituttets anbefalinger som avgjør.

– Det er med andre ord HELT trygt å kjøpe en billett til Dyr for Alle, understreker Cecilie. – Om det fortsatt ikke er mulig å arrangere Dyr for Alle i september, får du alle pengene dine tilbake!

Disse dyrene kommer – kommer du?

Det er bare å glede seg, allerede er følgende dyrearter på plass på Dyr for Alle 2020:

Hester, ponnier, mange forskjellige hunderaser og katteraser, marsvin, kaniner, tamrotter, alpakkaer, lamaer, sauer, mini-griser, esler, geiter, ender, fasaner, høns og kyllinger, slanger, gekkoer og skilpadder, i tillegg til ildere. Og flere kommer til etter hvert som våren skrider fram. 

I tillegg finner du gode messedealer og bra produkter for dyrene.

Godt over 7.300 mennesker besøkte messen i august, og 50 prosent av dem kjøpte med produkter fra utstillerne. Dette fordi de fikk anledning til å sjekke ut nyheter og trender, samt gode tilbud hos utstillerne.

Dyrebutikkene var også strålende fornøyd og satte stor pris på å få møte publikum. – Vi fikk se utrolig mange mennesker, unge som gamle, begeistres av dyr fra alle verdenshjørner. Det var veldig gøy, sier Tom Granheim, daglig leder av zoobutikken Buddy.

Tom håper enda flere fra zoobransjen stiller opp i år, og mener det kan bidra til å bevare størrelsen på Dyr for Alle.

– Zoobransjen må være tilstede og jobbe sammen om dette skal bli et stort årlig arrangement. Etter min mening trenger vi virkelig en messe som denne i Norge. Den skaper en fremragende møteplass for dyr og mennesker, og bidrar til vekst i bransjen. Besøkstallet vil øke i år. Det hadde vært fantastisk å se flere av landets dyrebutikkeiere stille med stand til høsten, og møte publikum med et bredere utvalg i 2020.

Terningkast 6 fra Mattilsynet

Mattilsynet utførte grundig inspeksjon under fjorårets messe, for å vurdere nivået på dyrenes velferd. I rapporten het det at;

“Oppstallingsforholdene til dyrene på messen var meget gode. Det er tydelig at det har vært stort fokus på at dyrene skal ha det bra, og bli godt ivaretatt under arrangementet.”

Prosjektleder Cecilie, forteller at det er nedlagt mye arbeid i å sikre at alle dyr er friske og fornøyde.

– På Dyr for Alle er dyrene i fokus, og vi sparer ikke på noe når det gjelder dyrenes helse, trivsel og komfort. Vi er glade for å se Mattilsynet anerkjenne innsatsen vår på dette området, og ser frem til å få nok et terningkast 6 i dyrevelferd på messen i 2020.

Velkommen til Dyr for Alle 4. – 6. september!