ÅPNINGSTIDER | TIRS – ONS 10-18 | TORS 10-19 | FRE 10-16

En fredagsmorgen ble vi i Dyr for Alle-teamet invitert hjem til fostermor Torill. Hun ville vise oss kattepusen Grynet som hun hadde fått inn like før påske. En hvit, beige og brun farget, litt lodden og nydelig katt som lå der og tok innover seg trygghetens lune, mens hun diet sine mange små.

Grynet er rundt 3 år gammel og vi tror hun har hatt et hjem en gang. Det forteller halen hennes som er halvparten så lang som den bør være. Veterinæren har nemlig konstatert at resten av halen var fjernet kirurgisk, altså at noen har villet henne vel når halen ble skadet og betalt for denne operasjonen. Derfor antar vi at hun har vært eid.

 

Avskåret hale og ødelagte øretipper
Hva som skjedde så er vanskelig å vite. Hun kan ha stukket av, ufrivillig fulgt med en bil til nye ukjente trakter eller den virkelig triste varianten, at eieren dumpet henne og lot henne klare seg selv i et utrygt og uforutsigbart katteliv.

Ørene hennes forteller at hun har vært hjemløs i lang tid. De har skader som enten er frostskader eller solskader. Hun har også vært observert, mens hun har levd sitt liv ute, i Nittedaltraktene. Hele to ganger før er hun observert mens hun har gått rundt med kattunger.

Palmesøndag ble redningen
To dager før påsken i år, synes noen at nok var nok og tok henne med til FOD-gården. Deretter gikk det slag i slag med helsesjekk og chipping hos veterinæren, til hun palmesøndag befant seg i en trygg og myk krok i fostermor Torills leilighet på Løren i Oslo.

Det var visst i grevens tid, da hun kun to dager senere fødte tre nydelig små og lodne kattunger, Mummitrollet, Snorken og Sniff.

 

Flere kattunger kommer til
Noen dager senere, et sted på Flateby på Østlandet, fødte en utekatt tre små kattunger. Like etter fødselen ble katten tatt av reven sies det, og de tre forkomne kattungene ble levert til FOD-gården. Kattungene var svake og en av dem klarte seg dessverre ikke. Det hastet med å få de to andre av gårde til en som hadde morsmelk å by på.

Dermed ble de fraktet videre til fostermor Torill, i håp om at Grynet tok dem til seg. Lille, store, rause Grynet var ikke sen å be. Med en gang hun hørte de fortvilte mjauene fra kattungene kom hun til og lot dem die og finne varme hos henne.

Snorken sjefer, Grynet utforsker og de andre vokser seg til
Nå er det gått noen uker og Grynet og de fem små kattungene klarer seg godt. Fostermor Torill har ordnet en fin kosekrok inne på et av rommene i leiligheten, med myke, varme tepper og litt katteleker liggende rundt om. Akkurat stort nok til at de små kattungene kan begynne å oppdage sin nye verden.

De tre som kom først har allerede begynt å få personlighet og lille Snorken viser at han vil være sjefen som både tar plass og tøffer seg litt ovenfor de andre. Selv om det ikke er mange dager som skiller dem så er de to minste fortsatt minst og må bøye av i lek for Snorken og co, men det gjør ikke så mye for de får både mat, trygghet og kos av mamma Grynet. Det er ennå uklart om hvilket kjønn de to har, derfor har de heller ikke fått navn.

Grynet begynner selv å tilpasse seg sitt nye fosterhjem, men er fortsatt skeptisk. Av og til når kattungene sover drister hun seg til en liten runde i resten av leiligheten for å snuse litt og hilse på menneskene som bor der.

Veien videre…
Frem til kattungene er 12 uker skal de bo hos fostermor Torill i leiligheten hennes på Løren. Etter det er de klar for egne hjem hos nye familier. Da er Grynets jobb som mamma over. Hun skal steriliseres og forhåpentligvis få sitt eget foralltidhjem, hvor hun kan hvile, leke, leve, være elsket og ha det trygt.

Fostermor Torill skulle så gjerne ønske at hun kunne beholde Grynet hos seg, men hun har ikke hjerte til å holde Grynet inne. – Er en katt vant med å være ute, må den nesten få lov til å fortsette med det, forklarer hun. Derfor håper vi at denne tapre, fortsatt unge, pusen kan få et foralltidhjem hvor hun kan være trygg og elsket resten av sine gjenværende katteliv.

Gjennom kampanjen “Adopter et hjemløst dyr” som vi arrangerer på Dyr for Alle-messen kan du ta til deg Grynet om du ønsker. Ta kontakt med FOD-gården på messen og start din adopsjonsprosess <3

Følg Grynet og ungene på instagramkontoen: tyta_fosterkittenma

 KJØP BILLETT