ÅPNINGSTIDER | TIRS – ONS 10-18 | TORS 10-19 | FRE 10-16

Hester, alpakkaer og andre gårdsdyr for store og små

På Dyr for Alle møter du følgende store dyr og gårdsdyr: Hest, ponni, alpakka, lama og andre spennende gårdsdyr. En favoritt blant våre yngste besøkende og ikke minst for unge hesteinterreserte sjeler.  

Hesten – i menneskets tjeneste i mer enn 4.000 år
Den har båret konger og erobrere, deltatt i store slag og vært vårt beste og mest effektive transportmiddel i uminnelige tider. I dag benyttes imidlertid hesten nesten bare til sport og fritid.  

Hestens eksteriør og instinkter 
Det finnes hester over hele verden, både store og små. Men selv om ulike hester kan se temmelig forskjellige ut, er de egentlig ganske like. 

Hesten har i stor grad beholdt sine instinkter, som kreves for å overleve i vill tilstand. Instinktene er utviklet for et liv i fluktberedskap, og hestene kommuniserer med hele kroppen, uansett hvordan de ser ut eller hvor i verden de lever. 

Få en trygg og sikker grunnopplæring på en rideskole 
Uansett om du er barn eller voksen når du skal begynne å ri så kan det være bra å melde seg inn på en rideskole så du får en trygg og sikker grunnopplæring i både ridning og teori. Nybegynnergrupper finnes både for barn og voksne. Hvis du har et handikap så finnes det mange rideskoler også for deg så tvil ikke med å kontakte dem. 

Møt en hest, prøv ponniridning eller kjepphest-hinderløype
På Dyr for Alle kan du teste ut ponniridning og kjepphest for de minste barna, mens de litt større kan prøve en ordentlig ridetur en hest. 

Du store Alpakka! Det er en lama 
Vet du forskjellen på alpakka og lama? Lamaene er sosiale og nysgjerrige flokkdyr. Som vaktdyr for sauer eller geiter er det best med én lama, som da holder seg sammen med sauene eller geitene.

Alpakka derimot har vært nokså ukjent og eksotisk for nordmenn, men nå har de funnet seg til rette her i vårt klima og er populære som aldri før. 

På Dyr for Alle kan du hver dag fra scenen få vite mer om forskjellene på disse to eksotiske dyreartene. Sjekk tidene i programmet >>

Koselige gårdsdyr
Ta med barna og besøk de mest kjente norske gårdsdyrene på Dyr for Alle, og sammen med dyrepasserne kan du gi dem mat og kos. Her får du også nærkontakt med både geiter, griser, kyllinger og høns!

Skaff deg billetter nå!

Gå ikke glipp av Norges største dyrefest som finner sted i Lillestrøm  18. – 20. november!