ÅPNINGSTIDER | TIRS – ONS 10-18 | TORS 10-19 | FRE 10-16

Ilderen som kjæledyr

Ilderen som kjæledyr blir ofte beskrevet som å ha en blanding mellom hund og katt. Katt fordi ilderen er svært selvstendig og en behøver ikke gå tur med den hver dag, og hund fordi en ilder krever mye oppmerksomhet og tid fra sin eier.

Det er mange ulike måter å holde sin ilder på, noen har et eget ilder- rom, noen lar ilderen ha fri adgang til hele eller deler av hus/leilighet og noen har ilderen i bur om natten eller når eier ikke er hjemme. Det som er viktig å tenke på er at en ilder behøver mye stimuli og utfoldelse, og bør få gå løs minimum 5 timer per døgn. 

Viktig med stort nok bur

Det er også viktig at buret dens er stort nok og kan inneholde matskål, vannskål, soveplass, toalett og leker, et kaninbur vil ikke være tilstrekkelig. Det er i dag flere ulike typer bur som er laget spesielt beregnet på ildere. Dersom ilderen blir stående mye i bur vil den bli frustrert og mistrives. 

Ilderen trenger god plass for fri utfoldelse, og et stort bur er derfor nødvendig.

Mye kontakt med eieren

I tillegg er det vesentlig at ilderen har mye kontakt med eieren, både for å sosialiseres, samt å få et tillitsfullt forhold, både til eier og til andre mennesker. En ilder som får gå mest mulig løs i hus/leilighet, og som tilbringer mye tid sammen med eier vil bli et kjæledyr som er både glad, trygt og tillitsfullt.

Å ha en ilder som et kjæledyr er omtrent som å ha en hund eller katt. Den trenger bevegelse, sosialisering og omsorg.

Les mer om hvordan det er å ha en ilder i hus her (Norsk Ilderforening)

Skaff deg billetter nå!

Gå ikke glipp av Norges største dyrefest som finner sted i Lillestrøm  18. – 20. november!