ÅPNINGSTIDER | TIRS – ONS 10-18 | TORS 10-19 | FRE 10-16

Insekter for deg med lite plass!

Kunne du tenke deg en bille som «kjæledyr»?
Det var i Asia hold av biller og andre insekter først tok av som hobby. Dersom man bor trangt i en storby, slik f.eks. mange japanere gjør, er det veldig greit å ha et dyr som verken trenger lufteturer eller mye plass for å trives. 

I de senere årene har insekter også blitt populært i mange europeiske land, ikke minst i Tyskland hvor insekter er et av de mest populære innslagene i zoobutikker og på dyremesser. Nå kommer de også til Norge for fullt og på Dyr for Alle vil det bli stilt ut mange arter som du sannsynligvis aldri før har sett.

Et dyr for deg som ikke vil forplikte deg for mange år
De fleste insekter lever heller ikke veldig lenge, så du unngår å forplikte deg til dyrepass i årevis. De fleste artene er også forholdsvis rimelige både i anskaffelse og pleie, og de oppfører seg akkurat likt i terrariet som de ville gjort i naturen om du innreder en liten naturlig biotop og fôrer dem med planter og planterester samt spesialmat som du kan kjøpe i dyrebutikken.

Noen insekter er lette å få avkom av om du vil drive eget oppdrett, andre må du regne med å kjøpe fra dyrebutikken som selv får dem fra profesjonelle oppdrettere.

Størrelsen på terrariet du behøver avhenger av hvor stor og aktiv insektarten blir, men mange arter kan faktisk holdes godt på 30 x 40 cm. Med et terrarium på 70-80 cm lengde kan du holde de fleste storvokste artene også.

Artsrik gruppe
Det finnes omkring en million insektarter som er vitenskapelig beskrevet og ganske sikkert mange flere som ennå ikke er oppdaget. Flere tusen forskjellige arter er internasjonalt tilgjengelig fra oppdrett for hobbyhold, men det er foreløpig bare rundt et hundretall som kan innføres til Norge uten særskilt tillatelse i henhold til forskriften om fremmede organismer.

Det er likevel nok til at variasjonsrikdommen av spennende insekter er stor for deg som vil forsøke et annerledes hobbydyr!

Opplev insekthobbyen på Dyr for Alle!

Skaff deg billetter nå!

Gå ikke glipp av Norges største dyrefest som finner sted i Lillestrøm  18. – 20. november!