ÅPNINGSTIDER | TIRS – ONS 10-18 | TORS 10-19 | FRE 10-16

Oppfordrer bransjen til å engasjere seg i Dyr for Alle 2020

Arrangementet gikk rett hjem hos Mattilsynet og publikum. Nå håper leder i Buddy-kjeden at landets dyrebutikker, -klubber og -foreninger samles og sikrer god representasjon på årets messe.

Nytt år, nytt kjæledyr? For minst 2450 nordmenn er svaret ja. 33 prosent av de besøkende på fjorårets Dyr for Alle melder nemlig at messen inspirerte dem til å anskaffe et nytt, pelskledd eller skjellaktig familiemedlem.

Gode nyheter, mener Tom Granheim, leder i zookjeden Buddy. Han var utstiller på fjorårets Dyr for Alle, og mener bransjen har mye å vinne på at flere aktører stiller på neste års messe, den 4. – 6. september.

– Vi hadde to utstillinger. En for Buddy-kjeden, og en stor 250 kvadratmeters stand for min egen dyrebutikk som jeg har drevet i godt og vel 33 år.

– Hvorfor stilte dere opp som utstiller?

– Vel, på Dyr for Alle møter vi våre fremtidige kunder og dyreeiere på deres premisser. I tillegg handler det om å støtte et fantastisk initiativ. I Norge har vi lenge har hatt behov for en arena som bringer dyr og mennesker sammen. Når Norges Varemesse nå arrangerer en messe av dette kaliberet, er det svært positivt for bransjen. Et event som dette øker interessen for dyrehold, og skaper flere lykkelige dyreeiere som på sikt øker salget. Derfor stiller vi selvsagt opp.

1 av 2 besøkende kjøpte produkter

Godt over 7300 mennesker besøkte messen i august, og 50 prosent av dem kjøpte produkter hos utstillerne. Tom understreker at mange kvalitetsaktører stilte med stand, men kun to av dem var dyrebutikker.

– Med tanke på det høye besøkstallet kunne det gjerne vært ti til. Minst. Reptilutstillingen kunne også vært fem ganger større. Den hadde konstant kø. Folk ventet gjerne i en halvtime for å holde en slange, eller klappe en liten leopardgekko.

– Hva var den beste opplevelsen fra fjorårets messe?

– Det desidert beste var sjansen til å møte publikum. Vi fikk se utrolig mange mennesker, unge som gamle, begeistres av dyr fra alle verdenshjørner. Det var veldig gøy.

Oppfordrer til stand-dugnad

Tom håper flere aktører stiller opp i år, og mener det kan bidra til å bevare størrelsen på Dyr for Alle.

– Zoobransjen må være tilstede og jobbe sammen om dette skal bli et stort årlig arrangement. Etter min mening trenger vi virkelig en messe som denne i Norge. Den skaper en fremragende møteplass for dyr og mennesker, og bidrar til vekst i bransjen. Besøkstallet vil øke i år. Det hadde vært fantastisk å se flere av landets dyrebutikkeiere stille med stand til høsten, og møte publikum med et bredere utvalg i 2020.

Terningkast 6 fra Mattilsynet

Mattilsynet utførte grundig inspeksjon under fjorårets messe for å vurdere nivået på dyrenes velferd. I rapporten het det at; “Oppstallingsforholdene til dyrene på messen var meget gode. Det er tydelig at det har vært stort fokus på at dyrene skal ha det bra, og bli godt ivaretatt under arrangementet.”

Prosjektleder ved Norges Varemesse, Cecilie Svabø, forteller at det er nedlagt mye arbeid i å sikre at alle dyr er friske og fornøyde.

– På Dyr for Alle er dyrene i fokus, og vi sparer ikke på noe når det gjelder dyrenes helse, trivsel og komfort. Vi er glade for å se Mattilsynet anerkjenne innsatsen vår på dette området, og ser frem til å få nok et terningkast 6 i dyrevelferd på messen i 2020.

God pågang fra bransjen

Salget på utstillerplasser åpnet i januar og flere utstillere på plass. – Vi er veldig fornøyde med at bransjen er så positiv og melder seg raskt, forteller Ellen Colseth som er innholds- og salgsansvarlig for messen.

– Vi har utvidet med en ekstra hall i år så vi har god plass til alle som ønsker å være tilstede.

I disse koronatider

Som følge av den pågående korona‐situasjonen har vi som kjent avlyst våre arrangementer i mars og april. I den forbindelse får utstillerne refundert innbetalt standleie og registreringsavgift. Vi håper situasjonen er forbigående, og ser frem til våre arrangementer til høsten.

Dersom det likevel viser seg at korona‐situasjonen blir langvarig, og det fører til at Dyr for alle 2020 ikke kan gå som planlagt, vil vi refundere utstillernes forhåndsbetalte standleie og registreringsavgift, på samme måte som vi har gjort for arrangementene som ble avlyst i mars og april.

Teknisk utstyr som er bestilt via Norges Varemesse til arrangementer som måtte bli avlyst vil heller ikke bli fakturert eller innkrevd, med mindre utstyret er levert.

Med dette tiltaket kan utstillere trygt melde seg på høstens arrangement, til tross for den usikkerheten som for tiden råder.

Velkommen som utstiller til Dyr for Alle – Norges største møteplass for hobby- og kjæledyr.

Messen finner sted 4. – 6. september på Norges Varemesse.

Mer om Dyr for Alle

Skaff deg billetter nå!

Gå ikke glipp av Norges største dyrefest som finner sted i Lillestrøm  18. – 20. november!