ÅPNINGSTIDER | TIRS – ONS 10-18 | TORS 10-19 | FRE 10-16

Siamesiske katter

Siameseren er kanskje den mest spesielle katterasen vi har, både i utseendet og væremåte.

Karakteristisk om Siameseren
Dens blå øyne, mørke maske, poter og hale mot den lysere kroppen er fascinerende. I tillegg har siameseren en intens og kjælen væremåte som få kan klare seg uten etter å ha fått kjennskap til den. I tillegg har rasen en spennende historie. 

Historisk om Siameseren
Siameseren var ikke blant kattene på den aller første utstillingen i 1871. Rasen ble første gang vist på en utstilling i Crystal Palace i London i 1885. De to kattene som ble vist på denne utstillingen var etterkommere av katter gitt i gave av kongen av Siam til den britiske konsulen.

Kattene vakte oppsikt og vant flere premier på utstillingen. Slike spesielle katter hadde man aldri tidligere sett… I hvert fall ikke på engelske katteutstillinger før 1885. 

Brunmasket siameser – den klassiske rasekatten
Til alle tider har den brunmaskede siameseren med sine blå øyne, mørke maske og elfenbenhvite kropp vakt oppsikt blant dyreelskere. Med sin lange, slanke kropp og forførende vesen representerer den noe herlig eksotisk og svært spesielt blant kjæledyr.

Du kan spørre hvem som helst som til daglig slett ikke har greie på katter, eller dyr for øvrig, de vet hva en siameser er. Muligens er det Walt Disney som har klart å udødeliggjøre siameseren i sin legendariske tegnefilm om Lady og Landstrykeren. De fleste husker de to ”slemme” siameserne som kom sammen med tanten som skulle passe hundene…

Møt opp og lær mer om Siameserne på Dyr for Alle 4. – 6. september!

Skaff deg billetter nå!

Gå ikke glipp av Norges største dyrefest som finner sted i Lillestrøm  18. – 20. november!