ÅPNINGSTIDER | TIRS – ONS 10-18 | TORS 10-19 | FRE 10-16

Tamrotter – gode og hengivende

Tror du Wistar, Sprague-Dawley, Fisher 344, Lister, Long-Evans og PVG er karakterer i et dataspill? Definitivt ikke. Møt dem i klappebingen på Dyr for Alle.

Om tamrotter
Selv for hundre år siden var det mennesker som holdt rotter som kjæledyr. En av de mest kjente rotteeierne er kanskje den engelske barnebokforfatteren Beatrix Potter, berømt og elsket for bøkene hun skrev om Peter Kanin. Det var også vanlig å fange inn rotter og plassere dem i groper, der illsinte terriere senere ble sluppet ned. Dette var en publikumssport på linje med nåtidens hanekamper. Rotter med uvanlig pels, spesielt hvite rotter, slapp ofte unna, og ble brukt i avl og på utstillinger. Noen av disse rottene ble solgt videre til forskere som ville drive med eksperimenter. Noen av disse rottene ble solgt videre til forskere som ville drive med eksperimenter.

Populære som forsøksdyr
Siden rotter ble fort voksne, var små og lette å temme, ble de populære som forsøksdyr, og spredte seg til universiteter og forskningsinstitusjoner. Med denne utbredelsen er det ikke merkelig at flere fant veien inn i vanlige hjem som kjæledyr. Noen begynte å avle profesjonelt på dem, for å få frem rotter med bedre helse og lynne, og ulike pelsfarger.

Lær mer om rotter som kjæledyr på Dyr for Alle
Rotter er gode, morsomme og hengivende kjæledyr som gir veldig mye i sitt korte liv. Flere og flere oppdager hvor godt rotter egner seg som kjæledyr, med sin høye intelligens, tillitsfulle forhold til mennesker og forholdsvis små krav til utstyr. Men selv om de er små i størrelse trenger de god plass å boltre seg på både i og utenfor buret.

Helse og atferd
Rotter er smarte og aktive dyr som liker å utforske og erfare, de tar gjerne i mot en utfordring og spesielt hvis det er mat involvert. Rotter som kjeder seg finner sine egne utfordringer, som f.eks den ledningen du prøvde gjemme vekk.

Fertilitet
Rotter er svært fertile og er kjønnsmodne etter ca. 5 uker. Det er særdeles viktig å ikke ha ulike kjønn sammen, med mindre en eller begge kjønn er kastrert/sterilisert/hormonchippet. Rotter kan i ytre tilfeller få kull på 20, så det er ikke noe å gamble med. Du rekker ikke nødvendigvis reagere før de har parret seg, det kan gå veldig kjapt!

Les mer om rotter på Norsk Tamrotteforenings hjemmeside

Skaff deg billetter nå!

Gå ikke glipp av Norges største dyrefest som finner sted i Lillestrøm  18. – 20. november!